StarLight

                          MAS DE BRUQUET – DESTÍ TURÍSTIC I RESERVA STARLIGHT.

La Fundació Starlight, vinculada a la Unesco, ha concedit a la serra del Montsec el certificat internacional de Destí Turístic Starlight i també el de Reserva Starlight.

La Iniciativa Starlight (La Llum dels Estels) es concep com una campanya internacional en defensa de la qualitat dels cels nocturns i el dret general a l’observació dels estels, com a patrimoni científic, cultural i mediambiental de la humanitat.
Es pretén així reforçar la importància que els cels nocturns nets tenen per a la humanitat.

Les Destinacions Turístiques Starlight són llocs visitables que posseeixen excel·lents qualitats per a la contemplació dels cels estelats i la pràctica d’activitats turístiques basades en aquest recurs.

La Reserva Starlight, és un espai on s’estableix un compromís per la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum dels estels.

El Sistema de Certificació Turística Starlight es va crear amb l’objectiu de fomentar, a nivell mundial, la millora de la qualitat de les experiències turístiques i la protecció dels cels nocturns en les Destinacions Starlight.
La Certificació Starlight permet per primera vegada conjuminar la ciència i el turisme, basant en l’astronomia i la visió del cel una nova forma de turisme intel·ligent.

El Parc Astronòmic del Montsec, que consta de l’Observatori i el Centre d’Orientació del Univers; es converteix en la quarta àrea del planeta per a observació astronòmica excepcional.

Els altres llocs són els observatoris del Roque de los Muchachos a les Illes Canarias, Mauna Kea a les Illes Hawai i Aura, situat a Coquimbo, Xile.

http://www.starlight2007.net/

http://starlightfinder.com/index.php/image-gallery/word-list-of-dark-sky-parks#!2

Disseny web: COOL WEB DESIGN