Llimiana

El poble de Llimiana està a dalt d’un cingle, a 790 metres sobre el nivell del mar i 400 metres sobre el pantà de Terradets. La seva posició privilegiada domina l’entorn, el Montsec de Rúbies al sud, la Conca de Tremp al nord, la Serra de Llimiana al est i el riu Noguera Pallaresa a l’oest.

A l’edat mitjana, al segle X, Llimiana tenía un castell i una muralla que l’envoltava i la feia inaccessible, això li va donar molta importància, en una época en la que Llimiana feia frontera amb els musulmans.

El Romànic Català està ben representat amb L’església de Santa Maria de Llimiana, del segle XI. És l’esglèsia Romànica més gran i espectacular de tot el Pirineu; també té l’àbsis romànic mes gran de Catalunya.

Llimiana
Llimiana
Llimiana
Llimiana
Llimiana
Llimiana
Santa Maria de Llimiana
Mirador de Llimiana
Mirador de Llimiana
Vista des de Llimiana
Vista de de Llimiana
previous arrow
next arrow
 

El terme municipal de Llimiana, a més del poble, els Masos de Llimiana i Els Obacs, inclou bona part de la cara nord del Montsec de Rúbies, des de la Cova Negra fins el congost de Terradets.

Llimiana és un poble medieval que no ha sofert grans remodelacions; conservant tot el seu encant. Passejant pels seus carrers i observant l’entorn des de els seus miradors, disfrutaràs d’unes vistes espectaculars del Montsec, el pantà de Terradets, la Conca de Tremp i el Pirineu.

Llimiana Webcam

http://www.llimiana.com

LA MASIA   MONTSEC   TARIFES   CONTACTE

Disseny web: COOL WEB DESIGN